Lingonbröd
Nu har jag äntligen gjort det mumsiga brödet!

Recept:
Dag 1
Ingredienser:
4 dl kokande vatten
3½ dl rågkross
½ dl vetekross
½ msk salt
2 dl lingonsylt
1 dl russin
1 dl linfrön
1 dl havrekli
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser+ lingonsylten och häll över det kokande vattnet. Låt stå framme under natten.
Dag 2
Ingredienser:
5 dl ljummet vatten
2 st blåa jäst
vetemjöl
Gör såhär:
Blanda allt och knåda den till en deg. Använd så mycket mjöl som behövs. Sätt ugnen på 275 grader. Låt jäsa under bakduk i en timme. Forma till två bröd.Jäs i 30 minuter (Jag glömde detta). Pensla med vatten eller sätt mjöl som decor. Jag satte mjöl och fick en väldigt krispig yta. Grädda först i 275 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader och fortsätt grädda i 30 minuter.

Recept:
Dag 1
Ingredienser:
4 dl kokande vatten
3½ dl rågkross
½ dl vetekross
½ msk salt
2 dl lingonsylt
1 dl russin
1 dl linfrön
1 dl havrekli
Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser+ lingonsylten och häll över det kokande vattnet. Låt stå framme under natten.
Dag 2
Ingredienser:
5 dl ljummet vatten
2 st blåa jäst
vetemjöl
Gör såhär:
Blanda allt och knåda den till en deg. Använd så mycket mjöl som behövs. Sätt ugnen på 275 grader. Låt jäsa under bakduk i en timme. Forma till två bröd.Jäs i 30 minuter (Jag glömde detta). Pensla med vatten eller sätt mjöl som decor. Jag satte mjöl och fick en väldigt krispig yta. Grädda först i 275 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader och fortsätt grädda i 30 minuter.
Kommentarer
Trackback