Rabarber och vinbärs smulpaj
En syrlig lätt paj med smak av sommar!

Smuldeg:
100g kallt smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
Fyllning:
Lite rabarber
Mycket vinbär
socker
potatismjöl
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop tärnat smör med strösocker och vetemjöl. Knåda i havregryn och tillsätt sedan mer vetemjöl för att få den mer smulig om den inte redan är det.
Smörj in formen i smör och fyll formen med bär och rabarberbitar. Strö över socker och potatismjöl efter smak
Smula sedan smuldegen över bären och sätt in i mitten av ugnen och grädda tills den är gyllenbrun det tar ca 25 minuter.
Servera gärna med vaniljglass medan pajen är varm

Smuldeg:
100g kallt smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
Fyllning:
Lite rabarber
Mycket vinbär
socker
potatismjöl
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop tärnat smör med strösocker och vetemjöl. Knåda i havregryn och tillsätt sedan mer vetemjöl för att få den mer smulig om den inte redan är det.
Smörj in formen i smör och fyll formen med bär och rabarberbitar. Strö över socker och potatismjöl efter smak
Smula sedan smuldegen över bären och sätt in i mitten av ugnen och grädda tills den är gyllenbrun det tar ca 25 minuter.
Servera gärna med vaniljglass medan pajen är varm
Kommentarer
Trackback