Stompa (stekpannebröd)

Detta är ett recept på ett frächt bröd som passar perfekt till kvälls fika, frukost och som är lätt att ta med sig ut och göra på öppen eld ute i skogen! Eftersom den har bikarbonat i sig och inte jäst så går det snabbt också:D





Ingredienser:
5 dl filmjölk
1,5 dl ljus sirap
2 tsk fänkålsfrön
2 tsk anis
13 dl rågsikt
2 tsk salk
2 tsk bikarbonat

Gör såhär:
blanda filmjölk, och sirap. Stöt fänkålsfröna och anisen i en mortel. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan vätskan och knåda samman till en deg. Dela i ca 20 bitar och kavla ut, nagga med en gaffel.

Stek i en torr stekpanna några minuter på varje sida. Låt svalna på galler och förvara i plastpåse. Går att frysa in!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0