Pankokyckling!


Igår åt vi en panerad kyckling med Panko. Panko är ett asiatiskt ströbröd och det var verkligen gott! Utan tvekan kommer jag att göra detta igen. Använd inte kycklingvingar som jag gjorde utan använd filéer som ni delar i ca fyra bitar istället.





Du behöver:
Kyckling
Ägg
Mjöl
Panko
Salt
Peppar
Curry
Spiskummin
Cayennpeppar
Matolja


Gör såhär:
Gör kycklingen i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Blanda mjölet med kryddorna. Gör en dubbel panering (doppa kycklingen i mjöl sen ägg och sist i Panko) Låt vila ett tag och fritera sedan kycklingen i olja som nått 180 grader.
Servera gärna med vitlöksbröd och sweet chili sås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0