Nyttig jordgubbspaj med vit choklad
Igår gjorde jag en nyttig paj med fullt av goda frön och dylikt. Eftersom jag och Hanna börjar bli nyttiga men jag ville ändå prova den här pajen så fick det bli en nyttig variant! Den smakar självklart annorlunda med inte lika annorlunda som jag förväntat mig! Faktiskt så blev den god och det känns att den är nyttigare än en vanlig paj:)

Receptet:
2 msk sesamfrön
2 msk linfrön
2 msk pumpakärnor
2 msk solroskärnor
1 dl dinkelflingor
½ dl strösocker
1 dl rågsikt
vetemjöl
100 g smör
1 liter jordgubbar
lite vit choklad
Gör såhär:
Mal linfrön, pumpakärnor, sesamfrön och solroskärnor i en mortel. Blanda med dinkelflingor rågsikt och tärnat smör. Tillsätt vetemjöl om det behövs degen ska smula sönder när man rör i den. grovhacka den vita chokladen. Ansa, skölj och dela jordgubbarna och sätt dem i en pajform. strö över degen och den grovhackade vita chokladen. Grädda i ugnen på 175 grader i mitten i ca 35 minuter.
Ät och njud av din nyttiga paj!

Receptet:
2 msk sesamfrön
2 msk linfrön
2 msk pumpakärnor
2 msk solroskärnor
1 dl dinkelflingor
½ dl strösocker
1 dl rågsikt
vetemjöl
100 g smör
1 liter jordgubbar
lite vit choklad
Gör såhär:
Mal linfrön, pumpakärnor, sesamfrön och solroskärnor i en mortel. Blanda med dinkelflingor rågsikt och tärnat smör. Tillsätt vetemjöl om det behövs degen ska smula sönder när man rör i den. grovhacka den vita chokladen. Ansa, skölj och dela jordgubbarna och sätt dem i en pajform. strö över degen och den grovhackade vita chokladen. Grädda i ugnen på 175 grader i mitten i ca 35 minuter.
Ät och njud av din nyttiga paj!
Kommentarer
Trackback